Δημήτρης Ρουμελιώτης,

Μέσα από το πέρασμα των χρόνων η μουσική, ο στίχος, το ύφος των τραγουδιών αλλάζει, διαμορφώνεται και προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες ζωής. Η ελληνική μουσική των τελευταίων 100 ετών είναι σπουδαίο παράδειγμα. Τα «μόρτικα» τραγούδια των αρχών του 19ου αι. μαζί με τα Σμυρναίικα και τα ανατολίτικα, συνδιάστηκαν με τα δημοτικά και παραδοσιακά δημιουργώντας ένα ατελείωτο φάσμα λαϊκού τραγουδιού. Μέσα σε αυτό και το λεγόμενο «ρεμπέτικο» και «αστικό» τραγούδι.
Από το λαϊκό τραγούδι ξεχώρισαν πολλοί καλλιτέχνες, δημιουργοί, στιχουργοί, ερμηνευτές που έδωσαν ζωή σε αυτά τα τραγούδια που σήμερα αποτελούν ένα σπουδαίο κομμάτι του πολιτισμού μας.
Ο Δημήτρης Ρουμελιώτης, ίσως άγνωστος σε πολλούς, αποτελεί ένα άξιο υπηρέτη της λαϊκής Ελληνικής μουσικής. Ζεστή, γλυκειά αλλά και μάγκικη η φωνή του ακούγεται σε αρκετά τραγούδια των δίσκων γραμμοφώνου της εποχής. Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα μέχρι και σήμερα: «Όπου Γιώργος και μάλαμα», «Στη μαγεμένη αραπιά», «Έδιωξες τον Δημητράκη», «Στα μάτια σου αιχμάλωτος», «Τι όμορφη που είσαι όταν κλαις» κ.α. πρωτοακούστηκαν σε πλάκες γραμμοφώνου στα ταβερνεία τις εποχής και παίχτηκαν αμέτρητες φορές στα λαϊκά πάλκα.Η ιστοσελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη
Δημήτρη Ρουμελιώτη.

ο μεγάλος λαίκός ερμηνευτής δυστυχώς απεβίωσε ξημερώματα Σαββάτου 13/10/2012...
αιωνία η μνήμη του...